In English

Tarjoamme takaamattoman julkisen ntp-palvelun osoitteessa ntp.typotor.fi. Palvelu tarjotaan sellaisenaan, ilman mitään takuita. Typotor Oy irtisanoutuu kaikista vaurioista joita palvelun käyttö mahdollisesti saattaa aiheuttaa. Käyttäessänne palvelua sitoudutte hyväksymään edellä mainitun.

NTP-palvelimemme toimii stratum 2:lla. Tämä tarkoittaa, että se saa aikansa useilta stratum 1:n palvelimilta, jotka on kytketty ulkoiseen tarkkuuskelloon.

Palvelu tarjotaan ilmaiseksi ja vapaasti käytettäväksi, mutta pyydämme, että sen käytöstä ilmoitettaisiin email-osoitteeseen kronos(a)typotorPOISTATÄMÄ.fi, jotta tiedämme kuinka paljon palveluamme käytetään. Voitte myös halutessanne lähettää meille email-osoitteen, jonne lähetämme tiedotteita palvelimemme tilanteesta. Takaamme ettei mitään ym. osoitteeseen lähetettyjä sähköpostiosoitteita käytetä mihinkään muuhun kuin ilmoituksiin palvelumme tilassa mahdollisesti tapahtuvista muutoksista, joiden pitäisi olla minimaalisia. Käyttöilmoitusten lähdeosoitteita ei käytetä tilannetiedotusten postitukseen. Teidän tulee ilmoittaa erikseen email-osoite jonne tilannetiedotuksia tulisi lähettää. Ainoa poikkeus tähän saattaa olla pyyntö käyttää Teidän mahdollista stratum 2 NTP-palveluanne synkronointilähteenä omalle palvelimellemme. Saamme riittävästi ei-toivottua mainossähköpostia itsellemme, jotta koskaan edes harkitsisimme mitään vastaavaa itse, joten osoitteenne on turvassa käsissämme.

Ehdotamme, että käyttäisitte NTP-palvelimia, jotka ovat lähellä maantieteellistä sijaintianne, jotta vältytään kuormittamasta Internetiä, ja jotta saavutetaan paras synkronisaatio.

Olkaa hyvä ja käyttäkää DNS-nimeä ntp.typotor.fi palvelimestamme, jotta minimoitte mahdollisten muutosten palvelininfrastruktuurissamme vaikutuksen aikanne synkronisaatioon.

Ehdotamme, että suomalaiset pyrkisivät ensisijaisesti käyttämään Typotorin ja Keski-Savon Oppimiskeskuksen palvelimia kellojensa synkronoimiseen, jotta vältytään kuormittamasta ulkomaisia stratum 1:n palvelimia liiaksi. Vaikka tässä mainitut suomalaiset palvelimet toimivatkin stratum 2:lla, riittävät ne mainiosti tietokoneiden kellojen pitämiseen siedettävän tarkassa ajassa.

Jos olette pystyttämässä omaa stratum 2:n NTP-palvelua, ehdotamme että käyttäisitte eri stratum 1:n palvelimia kuin mitä me ja Keski-Savon Oppimiskeskus käytämme. Kutsumme teidät myös linkittämään NTP-palvelunne meidän palvelumme kanssa. Tällä tavalla voimme luoda parhaan mahdollisen NTP-synkronointiverkon. Tällaisen hyödyt ovat seuraavat:

  • Minimaalinen kuormitus ulkomaisille stratum 1:n palvelimille
  • Itsenäinen paikallinen synkronisaatio tilanteessa, jossa yksi tai useampi ulkomainen palvelin muuttuu saavuttamattomaksi joksikin aikaa

Tietoa NTP-protokollasta ( =yhteyskäytännöstä ) löytyy osoitteesta http://www.ntp.org/, ja ntpd -palvelinohjelmistomme dokumentaatiosta.

Palvelimemme, ntp.typotor.fi, käyttää NTP-protokollan versiota 4, toimii standardissa NTP-portissa 123, ja on asiakas seuraaville palvelimille:

10. Huhtikuuta, 2008. kronos(a)typotorPOISTATÄMÄ.fi.